Innovatieve inlaatconditionering voor kraamstal met bodemwisselaar.

Afgerond project

Dit unieke project introduceert een nieuwe innovatieve oplossing voor de specifieke behoeften van onze klant in de kraamstal. We hebben verschillende wensen van onze klant samengevoegd om te voldoen aan de specifieke behoeften van hun zeugenbedrijf. De klant wenste een systeem dat de inlaat van de kraamstal in de zomer kan koelen en in de winter kan verwarmen. Bovendien moest het systeem de warmtepompinstallatie ondersteunen, die in de winter niet voldoende warmte leverde voor de vloerverwarming van de kraamstal.

Onze oplossing:

We hebben gekozen voor een innovatieve aanpak met een horizontale bodemwisselaar met een capaciteit van circa 150 kW. Deze bodemwisselaar is in de grond geplaatst op een diepte van circa 3.5 meter en fungeert als een (extra) warmtebron. Hierdoor kunnen we de gewenste temperatuur in de kraamstal handhaven, zelfs in de koudste maanden. Daarnaast zorgt het systeem voor koeling in de zomer, waardoor een optimaal klimaat wordt gegarandeerd voor de zeugen en biggen.

De uitvoering:

* Aanleg van de horizontale bodemwisselaar op een diepte van circa 3.5 meter.

* Verdeling van de bodemwisselaar in 3 groepen, aangesloten in het Tiggelman-systeem voor een gelijke verdeling over de slagen.

* Installatie van lucht-waterwisselaars in de inlaat voor zowel koeling als verwarming.

* Technische ruimte met verdelers, regeling en warmtepompen.

Alle gebruikte producten zijn specifiek ontworpen voor de agrarische sector, zoals de warmtepompen in een gesloten RVS-behuizing en kunststof lucht-waterwisselaars. Bovendien kan de bodemwisselaar functioneren zonder glycol, waardoor we met zekerheid kunnen spreken van een duurzaam energieneutraal project.

Het resultaat

Een stabiele inlaattemperatuur zowel in de zomer als in de winter, met extra warmte door de warmtepomp in de winter. Door gebruik te maken van gratis energie uit de luchtwasser en de bodem, wordt met zeer weinig energie een goed klimaat verkregen.

Dit project hebben wij in samenwerking met Prismafilter en de installateur gerealiseerd.

Wilt u ook profiteren van innovatieve oplossingen voor uw dierenstal? Neem vandaag nog contact met ons op om te bespreken hoe wij uw specifieke behoeften kunnen vervullen. Deze oplossing is niet alleen geschikt voor kraamstallen, maar ook voor andere sectoren binnen de dierhouderij.

Optimale bescherming tegen hittestress voor uw dieren met Kleventa’s ventilatie- en koeloplossingen.